6 anledningar till att använda Niactil 4 %

Niactil 4% är en favorit bland våra konsumenter – och inte utan anledning. Den innehåller Niacinamide (B3) i en koncentration av 4 % vilket ger en jämnare hudton, skyddar mot skador och främjar förbättring i huden. Gelén kan användas av alla – i alla åldrar.

 

1. Ökar hudens immunförsvar

Våra Langerhansceller är ansvariga för att skydda och reparera huden. Dessa celler skadas av solexponering och brännskador av solen. Niacinamide skyddar mot sådana skador och har även en antiinflammatorisk effekt. Kom ihåg att använda Niacinamide i kombination med solskyddsfaktorn.

2. Förbättrar fuktbalansen

En frisk hud har en välfungerande lipidbarriär. Niacinamide hjälper huden att behålla fukt, vilket gör den smidigare och mjukare. Den aktiva substansen skyddar mot miljöskador och ökar produktionen av ceramider som är en viktig komponent i lipidbarriären. Niactil 4 % är därför lämplig för atopisk och torr hud.

FullSizeRender

Foto: Clinic Elvira

3. Minska rodnad och ge mjukare hudton

Daglig användning av Niacinamide stärker hudbarriären över tid. Produkten dämpar rodnad och ger en mer mjuk och jämn hudton. Rekommenderas för rosacea och känslig hud. Med en hälsosam lipidbarriär förbättras hudens naturliga förmåga att skydda mot yttre skador.

4. Reglering av talgproduktionen

Du kommer att få bättre balans i den naturliga talgproduktionen och behålla hudens naturliga fuktighet. Om du kämpar med ansamling av talg har Niacinamide en talgreglerande effekt. Niactil 4 % är lämplig som en kräm för ungdoms hud och som ett serum för vuxen talgrik hud. Den är också perfekt som en daglig fuktkräm för män.

5. Minimerar fina linjer och rynkor

Niactil 4 % har god effekt mot fina linjer och rynkor. Niacinamide ökar kollagensyntes som förbättrar fukt och spänst. Effekten får receptorerna i cellerna att agera och jobba lite yngre celler. Niacinamide bidrar till bättre syntes och ökad produktion av både kollagen och elastin.

6. Minskar hyperpigmentering

Pigmentet från melanocyterna främjas av solljus och ger huden en solbränna. För mycket solexponering leder så småningom till en dysfunktionell aktivitet av färgämnen, vilket kan leda till en fläckig och ojämn pigmentering istället för en gyllene och jämn färg. Niacinamide bromsar överföringen av färgämnet melanin till hudytan. Niactil 4 % är fördelaktig för melasma och postinflammatorisk pigmentering. Alla hudprogram mot pigmentering ska innehålla den aktiva substansen Niacinamide.