Niacinamid

Niacinamid en dokumenterad vattenlösligt vitamin ( vitamin- B3 ). Det stimulerar enzymer som är viktiga för cellfunktion och energiomvandling. Med åldern minskar dessa nivåer av enzymer. Studier har visat att det förhindrar melaninet att klumpa sig och därmed motverkar pigmentering. Niacinamid minska inflammation och motverkar rodnad vid akne och rosacea. Öka produktionen av ceramider (fetter) och hjälper till att bibehålla fukten i huden. Flera studier visar att Niacinamid motverkar torr hud.

Niacinamid och åldrande: Som en del av hudens åldrande, får vi tunnare hud, rynkor och en förlust av kollagen, elastin och protein. Dessa faktorer orsakar en sämre hud struktur med mindre elasticitet. I studie utförd av Oblong visade de att Niacinamid stimulerar bildningen av kollagen och proteiner. Flera kliniska studier visar att smidigare och slätare hudstruktur med mindre rynkor kan ges efter 12 veckors användning.Niacinamid och pigmentering Studier utförda har visat att hudförbättring av hyperpigmentering med hjälp av Niacinamid. Studierna genomfördes med 5% niacinamid på asiatiska kvinnor med melasma. Efter 8 veckor, signifikant förbättring av hyperpigmentering. En annan studie genomfördes på 120 deltagare där jämfört solkräm med och utan Niacinamid. Solkräm med niacinamid hade en betydande förbättring. Verkningsmekanismen är okänd, men misstänks att pigmentcellerna frigör pigment snabbare med niacinamid. En annan studie av 27 personer med melasma jämförde användningen av Niacinamid och hydrokinon (medicin). 44% såg förbättring med niacinamide och 55% med hydrokinon.

 

Niacinamid och fet hud: Blandhud med fet T zon är ett vanligt problem. Studier visar att genom att använda Niacinamid minskar produktionen av talg i huden.

 

Niacinamid och rynkor: En studie på 30 personer använde Niacinamid på ena halvan och den andra med placebo under 8 veckor. Det fanns en signifikant förbättring på den sida med Niacinamid på linjer och jämnhet efter denna period.